Jednotná KDU-ČSL

Nikdy jsem nevěřil tomu, že názor na problém, týkající se výchovy dětí homosexuálním párem napříču politickým spektrem bude jednotný. Ale že rozdělí i vlastni stranu, to jsem netušil.

Znám i radikální postoje pana Čunka a jeho názory na lidi s jinou sexuální orientací. Hovořil jsem několikrát a dlouze na choulostivé téma výchovy dětí homosexuálními páry s odborníky na slovo vzatými. Z oblasti práva i sociálních služeb. Nakonec jsme se shodli na naprosto individuálním přístupu. který by byl podmíněn splněním určitých kritérií. Tím základním by bylo, že se homosexuální pár jeví pro adopci vhodnější než "klasická" rodina.

Naopak, radikální a naprosto jednoznačné NE jsme vyslovili umožnit v případě mužského homosexuálního páru jednomu z partnerů darovat sperma ženě, která je ochotna se nechat oplodnit. dítě donosit a v určitém věku předat páru k výchově. 

Křesťanství je také o humanitě a toleranci. Věřím, že pan Daniel Herman chtěl svým vyjádřením k tomuto problému ukázat, že v názorech strany, jejímž je členem, je místo právě pro toleranci a demokratickou diskusi. Ale ne jako pan Čunek, člen téže strany, který prezentuje rozdílný názor přes média.

Nedělá to dobrý dojem na voliče.

Autor: Přemysl Čech | čtvrtek 12.10.2017 15:01 | karma článku: 0 | přečteno: 423x