Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

Na někoho, kdo tak úpěnlivě naříká nad stavem českého jazyka a kdo navíc tvrdí, že vyrůstal v době, kdy vyjadřování bylo na mnohem vyšší úrovni, jste svůj krátký text okořenil řadou stylistických chyb a naprosto zmatenou interpunkcí. Platit korektora by byl jistě drahý špás i pro Vás, ale přečíst byste si to po sobě tedy mohl.

2 0
možnosti
JB

Máte jistě pravdu v tom, že kritika stavu českého jazyka by měla být psána bez chyb. Je fakt, že autorova čeština není zrovna vzorem vančurovského jazyka. Ale zase na druhou stranu - on se tím neživí. V dílech "profesionálů" z různých médiích jsme všichni kolikrát zaregistrovali daleko větší zvěrstva.

1 0
možnosti
JT

J58i20r88i 91T93i82c13h38y

9. 9. 2020 18:27

Pro prispevatele z nejryzejsim ceskym jmenem: za nejvetsi zkazu ceskeho jazyka povazuji proniknuti zmrsenych anglickych vyrazu. Tato moda se puziva i v nescetnych pripadech, kdy mame jasne, zname ceske slovo (majorita, komunita, ranvej). Germanismy nepronikly do takove sire za 300 let - navic byly temer uplne odstraneny - jako anglicke zpotvoreniny za poslednich 30 let. Prispivaji k tomu i ti, kteri by meli byt zastanci ceskeho jazyka, novinari, editori nejruznejsich casopisu a vysoci politici.

3 0
možnosti

Jaké české slovo máme pro ranvej? (Slovo, ne mnohoslabičné sousloví.)

0 0
možnosti
MP

Dal jsem karmu, ale proč se mají snažit když premiér ani neumí česky.

0 3
možnosti
IJ

Tak ten snad nemůže být pro nikoho slušného vzorem ...

0 3
možnosti
  • Počet článků 2151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Přemek Čech,

Seznam rubrik